Hvor mye får du utbetalt i feriepenger

Feriepengene beregnes som en fast prosent av feriepengegrunnlaget. Feriepengegrunnlaget for ferieåret vil framgå av lønns- og trekkoppgaven for foregående år.

Etter ferieloven beregnes arbeidstakers feriepenger med 10,2 % av feriepengegrunnlaget. Mange arbeidstakere har rett til 5 uker ferie på grunnlag av tariffavtale eller arbeidsavtale. Dersom de ansatte skal ha 5 ukers ferie, utgjør feriepengene 12,0 %.

Arbeidstakere over 60 år har rett til en ekstra ferieuke. For disse forhøyes prosentsatsen med 2,3 %. Når det gjelder feriepenger for denne ekstraferien opptjenes det på grunnlag av ferieloven ikke feriepenger av den del av feriepengegrunnlaget som overstiger 6 ganger folketrygdens grunnbeløp (6G utgjør fra 1. mai 2009 kr 437 286). I tariffavtale eller arbeidsavtale kan det allikevel være gjort unntak fra denne regel om begrensning i feriepengegrunnlaget.

 

Gi karakter  ***--

Legg til kommentar

*
*
(E-postadressen vil ikke bli vist på nettsiden)
*
 
Captcha

 

Bluegardens nettsteder skal være nyttige, engasjerende og generelt hyggelige steder. Alminnelig folkeskikk og respekt for debattanter er derfor den aller viktigste rettesnoren for deltakelsen på disse. Se også våre retningslinjer for innlegg.

Om bloggen

Bluegarden kan lønn og personal. Hos oss får du både rådgivning, programvare og praktisk hjelp. Vi har 30 års erfaring med lønn og personal.Emner
Velg år
  • Bookmark and Share
|New-|Hvor mye får du utbetalt i feriepenger
|old-Bluegarden: blogg om lønn og personal|
Real Time Web Analytics